Welkom bij Villa BelPaese, Italië


Geniet ook in Nederland van onze specialiteiten (olijfolie en/of limoncello): www.villabelpaese.com/smakenuitabruzzo

Voor meer informatie over trainingen en retraites, ga direct naar www.villabelpaese.com/trainingen & retraites

Voor meer informatie over onze locatie Villa Belpaese in het schitterende Abruzzo, Italië:


Villa Belpaese

Villa Belpaese is een landhuis met olijfgaarden en fruitbomen en een trainingsruimte in Pescara, Abruzzo (Italië). “Belpaese” is een dichterlijke uitdrukking uit de middeleeuwen, gebruikt door Dante, en betekent “het mooie land”. Het staat voor al het goede van Italie: het goede leven, het lekkere eten en het heerlijke weer, de mooie natuur als ook de kunst en cultuur van Italie.  

Het landhuis ligt aan de rand van Pescara, in een heuvelvallei. Dat is dus dichtbij voorzieningen en tegelijkertijd is het er heerlijk rustig met 12 hectare olijfgaard direct om het huis heen en het uitzicht over de heuvels met olijfgaarden en wijngaarden. Er is een zwembad, trampoline, en natuurlijk de heuvels met de olijfgaarden en wijngaarden. In de tuin en in de biologische olijfgaard staan ook diverse fruitbomen. Er is een biologische groentetuin waar we zelf de groenten en tomaten verbouwen. Ook is er een kruidentuin, met onder andere munt, basilicum, oregano etcetera. 

Produkten olijfolie , wijn, jam

Onze produkten zoals olie en wijn zijn te koop rechtstreeks bij ons op locatie, en ook via de webshop . De producten worden dan vanuit Nederland  naar u thuis verzonden met de post. 

Trainingen

Er worden door onze partners vaak trainingen gegeven op Villa BelPaese. Op de pagina Trainingen geven we een overzicht van de trainingen, coachings, retraites of opleidingen voor open inschrijvingen. Vlakbij Villa Belpaese is er verblijfsruimte.

Ligging

Villa BelPaese ligt in Pescara, in het midden van Italië aan de Adriatische zee. In de heuvels tussen de olijfgaarden, wijngaarden, met uitzicht op de Gran Sasso (hoogste berg van de Apenijnen), Majella (berg in het natuurgebied), uitzicht op de stad Pescara en de zee. 2 km van het vliegveld van Pescara. Binnen 10 minuten op het strand (Pescara of Francavilla) en een half uur rijden naar de ski-gebieden.... Overal vlakbij, en toch heerlijk in de rust van de natuur....    


Bereikbaarheid

Auto:

Met de auto is Pescara 1600 km van Utrecht. Pescara ligt direct aan de A14, de snelweg van noord Italie  (Bologna) naar zuid Italie (Taranto), aan de kant van de adriatische zee. Verder gaat er een directe snelweg vanuit Rome naar Pescara (A25). 

Met de auto is het 2 uur rijden van Rome naar Pescara.

Vliegtuig:

Het internationale vliegveld "Aeroporto d'Abruzzo" ligt in Pescara, als centrum van de Abruzzo.

Ryan Air vliegt rechtstreeks op Pescara vanuit Düsseldorf Weeze of Brussel Charleroi. In de zomer (april tot eind oktober) gaat er 5 keer per week een vlucht vanaf Brussel Charleroi, en op woensdag en zaterdag vanaf Düsseldorf Weeze. In het winterseizoen stopt Düsseldorf Weeze, en gaan er nog 4 vluchten per week vanaf Brussel Charleroi. 

Rome is 2 uur reistijd met de auto, en zowel 's zomers als 's winters gaan er dagelijks vluchten naar Rome vanuit Nederland (Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven). Onder andere Ryan Air, Transavia, KLM, Allitalia en Easy Jet vliegen op Pescara. 

Ook Ancona (Ryan Air) ligt op 2 uur reistijd van Pescara. 

Rechtstreekse vluchten op Pescara gaan vanaf Barcelona, Brussel Charleroi, Düsseldorf Weeze, Frankfurt Hahn, Kopenhagen, Krakau, Malta, Milaan en Warschau.


Het landhuis

De villa heeft een olijfgaard, een biologische groente en kruidentuin, en een "siertuin" om heerlijk te genieten van de zon en het uitzicht, vanuit je hangmat in de tuin of vanaf het zonneterras met een schitterend uitzicht. 

Olijfolie

In oktober vindt de olijfoogst plaats. De olijfgaard wordt biologisch onderhouden, zonder gebruik van pesticides en kunstmest. Ook wordt er weinig water gesproeid, zodat de olijfbomen zelf met diepe wortels het water uit de grond moeten halen. Dit komt de kwaliteit en de smaak van de olijven ten goede. De olijven worden op het juiste moment geoogst: als de oijven van groen naar zwart beginnen te verkleuren. Het is heel belangrijk dat de olijven vervolgens zo snel mogelijk geperst worden: zo heeft de olie de hoogste kwaliteit en de meeste smaak!

Bij de fratoio wordt de olie vervolgens direct geperst. De olijven geven dikke en groenachtige olie bij de eerste persing. Kenmerkend voor de Leccino olijf die zowel in Toscane als in de Abruzzo veel voorkomt vanwege de mooie milde smaak. Heerlijk in salades, over pasta of met brood.  Kom bij ons langs om dit live mee te maken, of bestel je flesje natuurzuivere olijfolie op onze webshop...

Limoncello

We maken zelf huisgemaakte limoncello van de biologische citroenen van de azienda agricola... What you see is what you get!! Als je op bezoek bent, drink dan een glaasje limoncello met ons mee!

Wijn: Moltepulciano d'Abruzzo

Samen met de buren plukken we de druiven uit de wijngaard, eind september begin oktober. Dit is echt een hele mooie ervaring. Eerst de trossen plukken, en uitleg krijgen over welke wel goed zijn en welke niet goed genoeg zijn voor de allerbeste wijn.... Vervolgens het proces van takjes eraf en pitten eruit, en de druiven door een andere machine doen waarna ze opgevangen worden in een heel groot vat.... Er wordt GEEN enkele toevoeging aan gedaan, het is echt helemaal puur natuur... En dan, na 2 of 3 maanden, proeven we de wijn.....: "Fantastico de luxe...". Kom bij ons genieten van deze heerlijke wijn, of bestel deze wijn in onze webshop...

Fruit

Op het terrein zijn de volgende fruitbomen te vinden: citroen, mandarijn, sinaasappel, grapefruit, druiven (witte en rode), diverse bessen, appels, peren, kersen, granaatappels, vijgen, amandelen, kiwi, mango, abrikozen, pruimen en nespoli. Het fruit van de fruitbomen die in de olijfgaard staan, mogen door gasten geplukt en gegeten worden!  

Trainingen, coachings, retraites, opleidingen.

Het proeflokaal / trainingsruimte van Villa BelPaese wordt veelvuldig gehuurd voor het geven van diverse trainingen, coachings, retraites of opleidingen. Zoals bijvoorbeeld Bijkomen bij stress en burnout, TeamCoach op basis van Scrum en Agile, Time4Me, Yogaretraites,  Loopbaantrainingen, Olijfpluk retraites, cursus italiaans, stilteretraite of de vakantietochten van Ontdek Abruzzo.....  Kijk op onze pagina trainingen om een overzicht te krijgen van deze trainingen en onze partners! 

Italiaanse kokkin 

Abruzzo heeft één van de beste keukens van italië. Voor het verzorgen van een complete trainingsdag laat onze italiaanse kokkin met 20 jaar restaurantervaring onze gasten daarvan meegenieten!! Bij trainingen verzorgt ze de lunch en het diner. Er zijn ook kookcursussen te organiseren op aanvraag.